Välkommen till Föreningen för Höörs hemlösa katters officiella blogg.
  • Donationer och gåvor tas emot på: Swish 123 390 72 92 eller vårt donationskonto: BG 562-1305

onsdag 14 augusti 2019

Synen på katter

Jag, liksom många med mig, undrar alltför ofta hur mänskligheten är funtad. 
Många människors syn på katter, är så vansinnigt låg, att man tror
att ingen kan sjunka så lågt i sitt tänkande om andra levande varelser.

Vi fick ett mail från en tjej i Maglehem. Det sprang en kattunge där, som hon matade. Den var lite skygg, och hon skulle låna en fälla att fånga den i. 
Hon gick runt och pratade med grannarna, och berättade att den var lovad
en plats hos en kattförening. 
Det hon fick till svar, av alla hon pratade med, var att katter bara var ohyra, och att de inte brydde sig. 

Dagen efter, fick Kristin det här smset från den stackars tjejen:

Idag va de nån gubbe som nån granne ringt på tomten bredvid och slog ihjäl katten typ 20 slag med en typ slägga. jag såg de på håll o fatta först inte vad som hände. Jag förstår mig inte på hur folk kan va så empatilösa. Jag skällde ut honom. Har nu tagit reda på hans namn och tänkte polisanmäla detta. Så ledsen över detta !

Ärligt!!!
Vad är det för J-a människor! Ursäkta mig, men man måste vara totalt sjuk i huvudet för att utföra en sådan handling!
Jag hoppas verkligen att hon polisanmälde det, för det är inte bara en vidrig handling mot ett försvarslöst djur, det är ett brott mot de lagar som finns när det gäller metoden att avliva djuret.
Efter en stund, hade den här mannen påstått att katten var skadad. Som om någon skulle tro på det.
Och även om så vore, har väl även katter rätt till veterinär bedömning, innan de blir ihjälslagna?!
Hade han gjort likadant om det var en hund?

Sen har vi personen som hittade en plastpåse med fyra kattungar. Tre av dom var döda. Hur den fjärde mådde, vet jag inte, men den har fått hjälp av en annan kattförening.

Jag läste även om ett fall där länsstyrelsen omhändertagit hundar, katter, och fjäderfä.
De lät avliva katterna och fjäderfäna, men hundarna placerade man på pensionat för omplacering.
Det säger mycket om synen på katter (och höns) kontra synen på hundar...Listan på katter som råkar illa ut, kan göras lång, men de här fallen räcker för att se hur illa det är ställt i landet som påstår sig ha världens bästa djurskydd. 

Det ligger 2265 annonser på Blocket om katter. Även om en del av dessa är seriösa raskattsuppfödare, är det ändå skrämmande att det finns så många som ännu inte har förstått hur många hemlösa katter det finns, och som gladeligen föder upp fler.
Sen har vi alla dom som inte hamnar på Blocket.....

Det är tur att vi träffar så många fantastiska människor, som vill katterna väl, och som hjälper oss att få föreningen att rulla på. Annars hade vi helt tappat tron på mänskligheten!


Helen FHHK7 kommentarer:

Wickedwife sa...

Man blir förtvivlad när man ser hur många människor är funtade,ingen empati för några levande människor eller vår jord överhuvudtaget.Varför värdesätter inte folk mer av det naturliga?

Eva Wilson sa...

Gråter.......hur fan kan man??��
För att göra den här dagen bättre inför denna läsningen så har vi en man här i Trelleborg som tyvärr har blivit av med sin katt.Han letar dag som natt,många hjälper till i letandet,han har gjort allt det "vanliga" med lappar,polisanmält m.m.
Han har dessutom haft en idhund hemma o i em ska en kille med drönare o värmeljus flyga över den snåriga platsen som hunden markerade på.
Det är ju fruktansvärt att han blivit av med sin katt men här ser man ändå någon som gör allt som står i hans makt för att få tag på sin lilla kisse.Nu håller vi tummar o tassar för drönare ikväll.
Det är personer som han som definitivt ska vara kattägare!��❤️

Eva Wilson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

När man ser en orolig vilsekommen katt smyga omkring och dessutom matar den, borde man inte då försöka ha den som TNR-katt? Om omständigheterna tillåter naturligtvis. Istället för att riskera att den slås ihjäl?
Får man, efter ID-kontroll, kastrera katter som återkommer till ens trädgård för att leta mat? Varje år kommer katter till vårt lantställe. Ej ID-märkta, ej kastrerade. Vi ID-märker och kastrerar - aldrig har någon "ägare" reagerat på att deras fina ljusa katt blivit grön i vänster öra.
Får man kastrera andras katter som springer vind för våg?
Monica

Sarimaria Yrjänä Anderberg sa...

Kattens status behöver höjas. Så som man gjorde med hunden. Man införde hundskatt. Numera har vi varken lösspringande eller herrelösa hundar. Det var därför skatten infördes. Nu behövs den inte längre.

Om det infördes kattskatt där pengarna gick till de som tex kastrerar och på andra sätt tar hand om katter såsom katthem, kattjourer, jourhem osv.

Sarimaria Yrjänä Anderberg sa...

Hela min text kom inte med.

Om man införde kattskatt skulle det höja statusen på katten. På sikt får ju inte kastrerade katter ungar och så småningom skulle vi få allt färre hemlösa katter. Både på grund av reglering av okastrerade katter och att man behöver betala skatt för sin katt.

Det är vad som hände för hundarna. Det var samma elände med hundar förr. Herrelösa, sjuka, skadade, hemlösa.

Lena Pettersson sa...

Såg i ett inlägg på fb att den 4:e lilla katten, den som hade 3 syskon och hittades i en sopsäck, mår efter omständigheterna väl och verkar repa sig.
MEN HUR ÄR FOLK FUNTADE?!!!