Välkommen till Föreningen för Höörs hemlösa katters officiella blogg.
  • Donationer och gåvor tas emot på: Swish 123 390 72 92 eller vårt donationskonto: BG 562-1305

fredag 24 november 2023

Är veterinären djurvän?

 Lucie sitter i Skånska Dagbladet och ondgör sig över att katterna i stugan är sjuka. Hon måste ju vara den enda i världen som håller på med hemlösa katter, som inte vet att katter med dåligt immunförsvar, lätt drar på sig infektioner, och då särskilt olika former av snuva. Hon ska dessutom föreställa veterinär. Människor, och djur, med dåligt immunförsvar, eller underliggande sjukdomar, drar också lätt på sig infektioner. Men det kanske är ett okänt fenomen för henne?

Hon påstår att eftersom hon är veterinär, kan hon bota dem. Tja, hon har haft tid på sig att "bota" mina katter, men detta har hon gravt misslyckats med. Hon har aldrig lyckats bota någon  kronisk katt, det man får göra, är att hela tiden boosta immunförsvaret på dessa katter, och behandla de sjukor de drar på sig emellanåt med lämplig antibiotika. Och ja, mina katter går till veterinär när det behövs. Jag går dock  inte till Lucie längre. Det finns fler veterinärer, som nu med facit i hand, är betydligt mycket kunnigare än vad hon ter sig vara. 

Lucie påstår också att det är för många katter i stugan. Till kronofogden har hon skrivit att varje katt endast har en kvadratmeter till sitt förfogande. Jag vet inte hur det står till med hennes matematik, men jag får inte 17 katter, varav fem är ungar, till 36. Dessutom har hon inte satt sin fot i stugan på över ett år. Hon har noll koll på mina katter, men när det passar henne att skriva lögner, är hon väldigt snar till det. 

Sen kanske hon ska låta bli att fylla på sitt katthem med mina katter i nuläget, när hon har länsstyrelsen på sig. Och kanske ska hon bota de katter hon har på sitt katthem, som är kroniska, innan hon börjar klaga över mina katter. För på katthemmet florerar det virus och bakterier, samt en väldigt aggressiv form av ringorm (om man nu kan kalla ringorm aggressiv). Men faktum är att vissa katter har blivit mer eller mindre nakna av den ringorm som finns på katthemmet. 

Och detta vill hon utsätta mina katter för. Jag bara undrar, vilken veterinär vill, medvetet, utsätta katter med dåligt immunförsvar för detta? Vad lärde hon sig en gång, för många år sedan, på sin veterinärutbildning?

Inga Mattsson har erbjudit sig att lösa ut mina katter, som Lucie ser som ett kapital, se tidigare blogg, med 27000 kr. Men eftersom Lucie enbart är ute efter att hämnas på mig (min uppsägning i december 2022 är en nagel i ögat på henne), hittar hon på olika "ursäkter" för att inte godta det budet. Jag vet inte, men kanske behöver inte FHHK 27000 kr, trots att hon påstår att att hennes förening är skyldig hennes egen klinik 200 000 kr. 

Istället ska hon då flytta ner mina katter, ja, de är faktiskt mina, oavsett vad hon lyckades lura i kronofogden, till ett katthem, där de genast kommer att dra på sig sjukdomar som florerar där. Veterinär, var det ja....

Mina katter har, som jag tidigare skrivit, tillsyn i stort sett dygnet runt. Jag och min familj tillbringar nästan hela vår vakna tid ihop med våra djur, och jag sover i stugan hos de katterna som är där, varje natt. Resten av familjen sover i huset med hundar och katter. 

Katterna på katthemmet har folk hos sig på morgonen några timmar, och några timmar på kvällen. Resten av tiden är de ensamma, utan uppsikt på om något skulle hända dem. Och ja, jag vet detta, därför att jag i många år i FHHK (jag var med och grundade den föreningen), var frustrerad över att de flesta volontärer inte ville stanna där så lång tid, med några få undantag. De osäkra katterna blir inte tamare när folk inte bryr sig om att socialisera dom. Det är en viktig bit av volontärsarbetet. 

Om någon undrar varför jag inte varit på katthemmet själv, så är förklaringen att jag har tagit hand om de kattungar som lämnades till mig i mängd, hemma hos mig, först i villavagnen, och de senaste åren i stugan. 

Men nu vill alltså Lucie beröva mig katter, stugan som är katternas hem, samt den rastgård som de trivs så bra i. För att sätta dem på ett katthem, där de kommer att bli sjuka och ledsna över att förlora sin välkända, trygga, tillvaro. 

Vilken veterinär, och vilken kattförening, bär sig åt så mot värnlösa djur?! Ja, inte den som tänker på djuren bästa i alla fall. 

Jag har ännu inte fått igång någon ny blogg, och jag kan inte ändra bannern på den här bloggen, då varken jag, eller sakkunniga personer, lyckas hitta den funktionen. Det får bli att jag fortsätter att skriva på min gamla (denna) bloggen tills vidare. Lucie försöker få det till att det är hennes förenings blogg, det skrev hon till kronofogden. Dessutom påstod hon att hon försökt få mig att lämna ut lösenord på den, vilket också är rent ljug från hennes sida. Detta har inte gjorts, hon har överhuvudtaget inte kontaktat mig. 

Däremot kontaktade hon min advokat, och ville kräva ut Honeys döda kropp. Men Honey hade vi redan begravt. Jag anser att djur ska vila i frid på den plats där de bott, och har känt sig hemma. Honey har bott hos mig de senaste 5 åren, varför ska hon då begravas någon annanstans? Jag tycker att det är en något makaber, och udda begäran av Lucie faktiskt. Och någon gravöppning blir det inte tal om. 


Helen, Kattstugan i Höör


Min nya bloggsida, som jag äntligen lyckades göra;

https://kattstuganihoor.blogspot.com/2 kommentarer:

Anonym sa...

Har också oerhört dålig erfarenhet av denna människa som kallade mig djurplågare osv för att jag bodde inne i Höör och hade min katt både ute och inne! Hon var fruktansvärt otrevlig och allmänt rälig!

Anonym sa...

Svar på frågan i rubriken är Nej