Välkommen till Föreningen för Höörs hemlösa katters officiella blogg.
  • Donationer och gåvor tas emot på: Swish 123 390 72 92 eller vårt donationskonto: BG 562-1305

söndag 23 juli 2023

Maken till bråk och stök!

 Jag hade gärna velat skriva något positivt idag. Men det är svårt, då jag har en före detta arbetsgivare, tillika ordförande i Föreningen för Höörs Hemlösa Katter , som bakom ryggen på mig, sitter och skriver diverse otrevliga saker om mig till mina vänner, folk i andra föreningar, ja, t o m till min man.

Så, alla ni som inte visste det innan, kan jag nu tala om för er att jag är lögnaktig, opålitlig, och manipulativ, enligt henne. Bara så ni vet. Samt att jag ställt till kaos, och lett ett myteri (hennes ord) i föreningen.

Hon har även anklagat mig och en vän, tillika aktiv i föreningen, eller f d är vi båda numera, för förskingring. Hon har även gjort en , något rörig, polisanmälan. Denna anmälan har refererats i Skånska Dagbladet. 

Det vi har gjort, är att vi stått på loppis, och eftersom jag inte har egen swish, har vi använt min väns. Det hela rör sig om småsummor som kommit in på swish, det mesta har varit kontant. Det som kommit in på swish, har jag sedan fått ut i kontanter. 

Allt vi har fått in, har gått till att köpa mat, medicin, och annat nödvändigt, till de katter jag har ansvar för. På 7 loppistillfällen har det kommit in ca 8300 kr. Kvittona på det jag köpt till katterna, ligger på ca 14600 kr. Allt är redovisat. 

Vi har även upplyst sekreteraren i föreningen om arrangemanget, och hon erbjöd mig vid ett tillfälle att låna hennes swishnr, 

Anledningen till arrangemanget är, att jag inte kan vara säker på att fakturorna som skickas till föreningen blir betalda. Det är ett lite udda upplägg i föreningen, då jag som kassör, aldrig någonsin haft tillgång till bankkontona, utan det har helt hängt på ordföranden. Men det är så vi valt att ha det. Jag inser så här i efterhand, att det inte varit något särskilt genomtänkt upplägg. 

I vilket fall har det hänt vid flera tillfällen att jag stått på Dogman, och när de ska skriva faktura, har det funnits obetalda fakturor sedan en tid tillbaka, någon  gång så många som 4 st. 

Därför bestämde jag mig för att jag betalar allt kontant i fortsättningen. Jag vet inte vari det skulle kunna vara fel. Men det har då blivit ett herrans liv från ordförande, som genom åren aldrig brytt sig om vad vi fått in på loppis då vi  stått på dylika. Men nu, när jag gick ur föreningen, börjar hon bråka om loppispengarna. Och har fått sekreteraren med sig i någon sorts vendetta mot mig och mina vänner. De ville arrangera ett styrelsemöte, där de båda skulle gadda sig ihopa mot mig. Första punkten var "val av ordförande och sekreterare", inga punkter framför denna, såsom är brukligt. Sedan följde tre punkter, vilka alla var riktade åt att skada mig. En mycket märklig dagordning, och direkt obehaglig. Det känns som om den är skriven i affekt. 

Nåja, jag har lämnat ett papper på mitt utträde, både ur styrelsen, och ur föreningen. 

Detta har inte tagits bra av de återstående två i styrelsen. 

Nu kräver de något upplägg på stugan, som jag faktiskt inte har en aning om, samt på de katter, de aldrig intresserat sig för att hjälpa mig med, som jag har ansvar för. 

Stugan är platsbyggd, förankrad i marken, med vatten och avlopp inkopplat, och även el. Den kommer också i fortsättningen att användas till det den var avsedd för, vi kommer inte att hyra ut den till turister eller något liknande. 

Dock har jag erbjudit dem att hämta stugan, så att jag blir av med den biten av deras anklagelser. Detta blir väldigt dyrt och kostsamt, men vill de lägga föreningens icke-kapital på det, är det fritt fram för min del. Jag ville att vi skulle sätta en färdig bod när det begav sig, men blev övertalad att det var bättre att bygga. Det kan jag ju ångra nu, när det blev så viktigt plötsligt med vem stugan egentligen tillhör.  Hela byggnationen har gjorts av en generös man, som inte tog en krona i betalning för arbetet. 

Jag jämställer med katthemmet, på Lucies gård. Hela renoveringen av den byggnaden stod föreningen för. Så även de förändringar som gjorts genom åren. Här har vi då ett skrivet kontrakt på att föreningen inte betalar hyra på tio år. För min del har jag tyckt att det var ok. Och även om föreningen skulle lagt ner efter några år, eller katterna behövts flyttas någon annanstans, hade jag  väl inte bråkat om det. Och då var det betydligt dyrare att renovera den byggnaden, än vad det har varit att bygga stugan. 

Det enda jag önskar mig nu, är att vi som gick ur föreningen i all turbulens, ska få ägna oss åt det vi är bra på, dvs ta hand om hemlösa katter, i lugn och ro, och slippa fler ogrundade polisanmälningar från ordförande i Föreningen för Höörs Hemlösa Katter. Det gynnar inte katterna, och det gynnar inte den förening hon är ordförande för. 

Det hela verkar vara en hämndaktion, som legat och grott sedan jag sa upp mig från veterinärkliniken i december 2022. Sådant hat som utstrålar från min f d arbetsgivare, tror jag aldrig att jag upplevt från någon enda människa tidigare. Jag hoppas att jag ska vara bättre på att sålla nya vänner i framtiden. 

Vår nya organisation heter Kattstugan i Höör, och ni hittar oss på facebook. 

Jag ska försöka ändra bannern på bloggen, den dag jag hittar rätt inställning för detta, och också ändra swish- och banknr. För inget av det är aktuellt längre.


Helen, Kattstugan i HöörInga kommentarer: